BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual, BIO, 500 ml

Kód: BM46766
349 Kč 311,61 Kč bez DPH
Na dotaz
Položka byla vyprodána…

BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual, BIO, 500 ml

Za studena lisovaný panenský olivový olej vyrobený v biodynamickém zemědělství ze zralých oliv odrůdy Picual ve Španělsku. Olej z odrůdy Picual je díky vysokému obsahu antioxidantů nejstabilnějším olivovým olejem a je vysoce odolný proti žluknutí. Své vlastnosti si zachovává dvakrát až třikrát déle než u jiných odrůd. Jeho pikantnost značí vysoký obsah polyfenolů (778 mg/ 1l) a ty jsou také přirozeným ukazatelem nejvyšší kvality a dopadu na zdraví. Je vhodný pro každodenní použití pro teplou i studenou kuchyni, neboť má vysoký kouřový bod (210°C). Užijete jej při grilování, do marinád, omáček, dipů, salátů, polévek, ale také na restování nebo smažení. Olej je aromatický a lehce pikantní.

Španělský extra panenský olivový olej s nejvyšším množstvím polyfenolů

  • BIO
  • Vegan
  • Gluten-free
  • Lactose-free

Detailní informace

Bonusový program
BONUSOVÝ PROGRAM
Korunka ke korunce, bodík k bodíku. Mrkněte na bonusový program >>
Doprava zdarma
DOPRAVA ZDARMA
Když objednáte za více než 2.000,- Kč, máte dopravu zdarma!
Více o dopravě a platbě >>
Jen ověřené produkty
JEN OVĚŘENÉ PRODUKTY
Produkty, které prodáváme, sami užíváme a zkoušíme na vlastní kůži a srst!
Rychlé doručení
RYCHLÉ DORUČENÍ
Pokud objednáte produkty, které máme skladem, a stihnete to do 12:00, odešleme objednávku ještě týž den! (Platí pro ČP a Zásilkovnu)

Detailní popis produktu

BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual, BIO, 500 ml

Olej odrudy Picual - nejvyšší množství kyseliny olejové

Olivový olej z oliv Picualnejvyšší množství kyseliny olejové ze všech odrůd (78-79% kyseliny olejové). Kyselina olejová patří do skupiny omega 9 nenasycených mastných kyselin a má celou řadu pozitivních přínosů na náš organismus. Především podporuje srdečně cévní systém, má silné antioxidační vlastnosti, reguluje hladinu krevního cukru a je také důležitá pro integritu buněčných membrán.

  • Nepostradatelná surovina italských a řeckých pokrmů
  • Základní surovina těstovin, rissota nebo pesta
  • Vhodný pro přípravu jak studených, tak teplých pokrmů
  • Vhodný k restování
  • Vynikající do dresingů a marinád

Nejvyšší obsah polyfenolů - 77,8 mg / 100 ml

Pro olej z oliv odrůdy Picual je typická jemně štiplavá chuť, což je práce obsažených polyfenolů. Polyfenoly jsou sloučeniny, přesněji řečeno druh antioxidantů, které kromě toho, že působí jako přírodní konzervant, ale také i jiné přínosy pro naše zdraví. Právě množství polyfenolů se odráží na chuti olivového oleje. Čím více je olej štiplavý, tím více polyfenolů obsahuje a tím má i větší vliv na naše zdraví. BrainMax Pure Picual obsahuje 77,8 mg / 100 ml. Kromě obsah polyfenolů je jeho vysoká kvalita tohoto oleje ceněna i pro svůj obsah vitamínu E. Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidativním poškozením.

Důležitá je čerstvost olivového oleje

Množství polyfenolů obsažených v olivovém oleji se vyznačuje jeho pikantní chutí. Čím více je pikantní, tím větší množství polyfenolů olej obsahuje. Polyfenoly jsou poměrně nestabilní molekuly a proto je důležité, aby olej byl vždy čerstvý. Dlouhé skladování mu nesvědčí, stejně jako vysoké teploty. Naše oleje odebíráme po menším množství, aby byl vždy čerstvý.

Lipidy a jejich dopad na kardiovaskulární systém

Co způsobuje aterosklerózu a potíže srdečně-cévního systému? Jsou to lipidy, které se usazují na stěnách cév a mechanicky brání průtoku krve. Navíc narušují cévní stěnu a způsobují její kornatění. Vyváženost mezi příjmem nasycených a nenasycených mastných kyselin spolu s polyfenolychrání cévy a nezpůsobuje oxidaci cholesterolu v krvi.

Řecký paradox - Polyfenoly pro zdravé srdce

Řecký paradox souvisí do velké míry s olivovým olejem. Spočívá v tom, že i přes vysoký příjem nasycených tuků ve stravě řeckých obyvatel, včetně velkého množství olivového oleje, mají řekové nízkou míru srdečních onemocnění a některých dalších chronických potíží. Jde o ideální poměr nasycených a nenasycených mastných kyselin, který jejich strava obsahuje. Tím, že se prakticky v každém jejich jídle objevuje kvalitní olivový olej s vysokým množstvím polyfenolů, jsou ušetření nepříjemných onemocnění srdečně-cévního systému.

Kyselost méně než 0,15% - jeden z ukazatelů kvality

Pro získání co nejkvalitnějšího oleje je důležitý také čas, který je mezi sklizní a samotným lisováním oliv. Časové rozmezí je u tohoto oleje menší než tři hodiny, aby se zabránilo oxidaci. Nezpochybnitelným znakem vynikající kvality je nízká kyselost. Extra panenský olivový olej Picual má jednu z nejnižších úrovní kyselosti na trhu: vždy pod 0,15 % a u některých šarží dosahuje dokonce 0,08 % kyselosti.

Extrakce za studena pro zachování chuti i kvality

Extra panenské olivové oleje se získávají přímo z plodů a výhradně mechanickými postupy, mletím oliv. Zbývající kategorie olivového oleje, označovány jako „olivový olej“, se nevyrábí přirozeně, ale získávají se chemickou rafinací za použití kyseliny fosforečné. Celý proces extrakce oleje z čerstvých oliv probíhá pod 20ºC, což umožňuje, zachování jeho chuti, aromai nutričních vlastností. Pro optimální zachování všech jeho vlastností jej doporučujeme skladovat mimo dosah světla a nejlépe na chladných místech.  Ideální teplota skladování je 18ºC.

BIO olivový olej a certifikáty organického pěstování

Ekologické zemědělství je způsob pěstování, který nepoužívá chemické látky syntetického původu, geneticky modifikované nebo deriváty. Kromě BIO evropské certifikace má olej také certifikaci CAAE. Tato certifikace zaručuje:

  • Respektování přírodních cyklů
  • Zachování biologické rozmanitosti oblasti
  • Produkce bez použití syntetických chemikálií nebo geneticky modifikovaných organismů (GMO)

Výživové hodnoty na 100 ml

Energetická hodnota 3448 kJ/ 824 kcal
Tuky 91,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 13,7 g
- z toho polynasycené tuky 9,2 g
- z toho mononenasycené tuky 68,7 g
Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0 g

ES-ECO-001-AN certifikát - BrainMax olivový olej má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU

Složení

  • Extra panenský olivový olej z odrůdy Picual*
  • *produkt z ekologického zemědělství
  • Olivový olej získaný z oliv výhradně mechanickými prostředky

Minimální trvanlivost

  • Minimální trvanlivost (číslo šarže) na spodní straně

Upozornění

Vysoce kvalitní olivový olej je-li vystaven chladu, má tendenci vytvářet v sobě kapénky tuku, které jsou viditelné pouhým okem přes sklenici. Pokud olej při vystavení chladu ztužuje a získává mléčný nebo zakalený vzhled, je to známka kvality toho, že se vám do rukou dostal vysoce kvalitní olej.

Země původu

  • Španělsko

Skladování

  • Uchovávejte v suchu a nevystavujte přímému slunečnímu záření

Hmotnost

  • 500 ml

Doplňkové parametry

Kategorie: Oleje, tuky
Hmotnost: 0.9 kg
Minimální trvanlivost do: 4/2026
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

BrainMax

BrainMax je česká značka vyrábějící špičkové doplňky stravy a BIO potraviny, které se vyznačují vysokou kvalitou a pozitivním účinkem na zdraví. U doplňků stravy BrainMax klade důraz na vědecky ověřený přístup a kvalitu použitých surovin, tak aby jejich využitelnost tělem byla, co nejlepší. Při výrobě potravin se soustředí především na BIO původ tak, aby byly potraviny chutnékvalitní a přinášely tělu zdraví prospěšný efekt. Díky BIO původu není v potravinách zbytečná chemie a při pěstování plodin v ekologickém zemědělství  jsou aplikovány přírodě prospěšné postupy. U výroby potravin ani u doplňků stravy nepoužívají balastní látky či jiné zdraví škodlivé příměsi